„Ki velünk van, az vígan él. Ki ellenünk, az nem remél …” avagy Ung-vidék úrnőjének félelmei és vágyai

Sötét felhők takarják az eget az Ung völgye felett. Fortélyos félelem igazgat a folyó menti településeken. A völgy úrnője járja a vidéket és okítja a parasztokat. Hol hamis mosolyal kér, hol szikrázó szemmel követel, de mindenhol fenyeget – ha nem azt teszitek, mit én mondok, meg lesztek büntetve és elbujdoshattok  messzi tájakra koldúlni, visszasírva kishazátokat.

Miröl (kiröl) is van szó ebben a történetben? Hát Balogh Líviárol, a KMKSZ Ung-vidéki járási vezetőjéröl. Az általa levezetett választási „kampányt” nem lehet másnak nevezni, mint a megfélemlítés és a mocskolódás  mintapéldányának. Ezt persze nem meri kimondani senki, de hát ez is a megfélemlítés lényege. Viszont tény, hogy sok jelölt, ki nem a KMKSZ szineiben szánsékozott indúlni  – visszalépett vagy meghajtotta fejét az „egyetlen magyar párt” járási nagyasszonya előtt. Mert Balogh Lívia megmondta – ezt a választást csak a KMKSZ nyerheti meg a járás magyarlakta részén és az ottani kistérségekben. Mert ha nem – baj lesz!

Az biztos, hogy a Balog család számára nagy baj lenne egy rossz választási eredmény. Hiszen óly alaposan befészkelni magát a KMKSZ jól jövedelmező „támogatási” bizniszébe, mint Balogh Lívia és férje Oszkár, nem sikerült semelyik járási KMKSZ kisfőnöknek, de talán még magának az elnök úrnak, Brenzovics Lászlónak sem.

Írtak már erről eleget, úgyhogy csak röviden citálnék a korábbi cikkekből: „Most pedig térjünk vissza a csapi Balogh családhoz, amely olyan ügyesen egyengette Bereczki komájuk KMKSZ-es karrierjét. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Balogh házaspár is az „Orosz-csoport” fontos és prominens tagja. Mint ismeretes, Balogh Lívia keményen a markában tartja az Ung-vidéki KMKSZ szervezetet. De ami nem annyira szembetűnő, a kedves férje, Balogh Oszkár, az egész KMKSZ pénzügyeit kezeli. Ezen még hivatalosan sem keres rosszul. Mint a KMKSZ főkönyvelője (vállalkozóként) 2019-ben 946 500 hrivnya (kis híján 11 millió forint) fizetést kapott a szervezettől, amit még megtoldott egy kis „tanácsadás” az Egan Ede Alapítványnál szerény 108 ezer hrivnyával. Vagyis Balogh úr saját bevallása szerint tavaly a magyarság nevében havonta szerény 87 ezer hrivnyából volt kénytelen boldogulni. Ehhez képes a neje főiskolai 135 ezres tanári fizetése már szinte nem is számít, de azért ez is a családban marad (https://declarations.com.ua/declaration/nacp_2d14cfdd-892c-4118-b38d-e2de1f6e88a0). Igy érthetően  telik nekik egy szinte vadonatúj tizenkétmilliós BMW-re, meg egy 2019-es hatos Mazdára is. Jaj,  bocsánat – a Mazda hivatalosan a KMKSZ tulajdona –, Balogh Lívia csak úgy használja. Mint ahogy az Ung-vidéki KMKSZ-t úgy általában.”

Ehez csak annyit érdemes hozzáfűzni, hogy az évek során – mióta „stratégiai partner” a KMKSZ a Fidesznél – csak a Bethlen Gábor Alapitványon keresztűl a Szürtei KMKSZ alapszervezet és a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület (vagyis Balogh Lívia két személyes „zsebpénztára”) több mint 110 millió forintot kapott. És akkor még szó sem esett közvetlen a magyar kormánytol, valamint a  KMKSZ-nél, az Egan Ede Alapítványnál és KMKSZ „Jótékonysági Alapítványnál” kapott jutalékokrol, amelyeknek se szeri se száma és amelyek összegét csak azok a bennfentesek tudják, akik részesülnek  a pénzosztásban.

Ebből persze telik, házra, autóra és egzotikus tájakra is a Balogh családnak. Az külföldi üdülés kimondottan gyengéje az „Ung völgye  úrnőjének”. Nem is nagyon titkolja, hogy bejárta a félvilágot. Végigkövethetjük útjait a Facebookon kitett fényképeken keresztűl.

A teljesség igénye nélkül:

Párizs

Brüsszel

Amszterdam

Görögország

Florida

Seyshelle-szigetek

Washington

Szerintem a képek maguktol beszélnek, nem szükséges semmit hozzáfüzni …

Szóval a élet szép és ezért  van mit féltenie az Ung-vidéki KMKSZ-nagyasszonynak. Tudja, ha nem produkál rendes választási eredményt, magára haragíthatja a vezérkart és viszlát Párizs és Florida, viszlát Mazda és BMW! Annál is inkább, hogy nemrég a Kárpátaljai Magyar Korrupciós Szekta vezéreinek titkos megbeszélésén azt igérte a főmuftinak, hogy 9500 ungi jobbágyának a voksát biztosan hozza a pártkonyhára.

De lehet, hogy még nagyobb a tét! Azt csicsergik a madarak, hogy politikai tanitómestere és legjobb barátja, a Szürtén lapuló nyugalmazott generális, azt igérte Líviának – ha most bizonyít, személyesen adhatja át a Peströl küldött selyemzsinort a megyei főispánnak és elfoglalhatja annak a helyét …

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *