Save egyéni vállalkozó: Honnan nőnek a lábak?

Kijevben és a régiókban immár második hónapja zajlik a vállalkozók tiltakozása.

És bár a tüntetések spontánnak és apolitikusnak tűnnek, nyilvánvaló, hogy az agresszor ország titkosszolgálatai szervezték őket az ország helyzetének átfogó destabilizálása és a tiltakozási kedélyek felbujtása céljából.

Egyre nehezebb elrejteni a Kreml gyökereit. Nemrégiben a DNR terroristáinak vezetője, Denis Pushylin nyilvánosan kijelentette, hogy támogatja a Save egyéni vállalkozói  tüntetéseket, reményét fejezve ki, hogy ezek egy “teljes ukrán népi forradalom” kezdetét jelentik, amely megváltoztathatja az ukrajnai kormányt. А terrorista felszólítottа Dorotics Máriát, Stanykot és Silovát, hogy csatlakozzon a tüntetésekhez és támogassa az “új népi vezetőket” . Sőt pénzátutalásra szólította fel a Save egyéni vállalkozó támogatására, megadva a banki adatokat.

Érdekes, hogy a Kreml kuratóriumának “összeesküvésére „ Pushilin” kapott a fejére” az orosz mentoroktól, majd kijelentését azonnal törölte saját médiaforrásaiból.  De nyilatkozata a Google gyorsítótárában maradt.

Ha az említett Sarij többé-kevésbé a rasszizmus szócsöveként ismert Ukrajnában, Dorotics, Stanyko és Silova nyilvánvalóan egy friss Kreml-ügynökség, gondosan kiválasztva az egykori “régiók közül”.Kárpátalján az egyesületet nem hivatalosan Iváncsó Róbert munkácsi üzletember vezette, aki szintén nem tudta elrejteni az oroszbarát struktúráktól való függőségét.

ha a Save egyéni vállalkozója 2020 szeptemberéig szoros együttműködést mutatott be a Medvecsuk féle «Ellenzéki platforma – az életért»- el, akkor később, nyilvánvalóan rájött, hogy elveszíti a nép támogatását, ezért demonsztratív módon elhatárolódott a Putyin-párttól és apolitikusnak,  azaz  a politikai állásfoglalástól elzárkózó személynek vallotta  magát.

Jelenleg a kárpátaljai mozgalom fő célja, hogy a kisvállalkozók és alkalmazottaik nagy kategóriájából támogatók széles körét gyűjtse maga köré.

Ki is az az Iváncsó Róbert? A volt rendőr vesztegetés miatt elbocsátott, Munkács városi tanácsának volt helyettese, rossz tapasztalata van a politikai tevékenységről, a «Régiók Pártjából» az «Egységes Központ» párthoz vándorolt, később az «Ellenzéki platforma – az életért» támogatására összpontosított, oligarcha (a “TG Service”vállalat igazgatója) lett.

Teljesen nyilvánvaló, hogy Ivancsó Robertnek semmi köze nincs a kisvállalkozásokhoz, amelyek jogait a magánvállalkozók védik. Egy tipikus oligarcha, akinek a vagyona csak az adóbevallás szerint eléri a több milliót. És a hátrányos helyzetű magánvállalkozó kiadásai lenyűgözőek – az elmúlt két évben Iváncsó 800 000 hrivnya értékben vett egy házat és egy telket Munkácson, és egy autót 500 000 hrivnyáért. Iváncsó Róbert – világos képet ad  arról, hogy a vállalkozóknak milyen nehéz megélniük Ukrajnában.
A közeljövőben a mozgalom vezetői „a Save egyéni vállalkozók” tervezik a helyi fióktelepek bejegyzését Ukrajna régióiban és járásaiban. Már mozgósítják vezetésükhöz a  regionális vesztesekеt, az «Ellenzéki platforma – az életért» sértett tagjait és az “orosz világ” más támogatóit.

A közszervezetek hivatalos hálózata lehetővé teszi a hivatalos fellépést és egyesíti a támogatók körét, aminek köszönhetően felrázhatja az ukrajnai helyzetet. Később a legalizált közszervezet egy új oroszbarát politikai párt platformjává válik, amely az «Ellenzéki platforma – az életért»  -el és a DNR-el együtt a Kreml politikáját hajtja végre hazánk régióiban.

A mozgalom vezetői „a Save egyéni vállalkozók”   rájöttek, hogy gyorsan elveszítik a nép támogatását,  Január 28-án benyújtották fellebbezésüket az Európai Unió ukrajnai küldöttségéhez és az Egyesült Államok Nagykövetségéhez,  azzal vádolva a kormányzó csapatot, hogy hátrányosan megkülönböztette a vállalkozókat és segítséget kért.

A lázadók abban reménykednek, hogy az európai és amerikai vezetők elnézik a Kreml magánvállalkozók-gyökereit, és nyomást gyakorolnak az ukrán hatóságokra, hogy teljesítsék a mozgalom követeléseit, ideértve olyan eszközöket is, mint például a hitel megtagadása és más segítség. Így a „Save egyéni vállalkozás”  vezetői további ékeket próbálnak verni Ukrajna és a Nyugat kapcsolataiba.

Еredeti forrás: https://ungvar.uz.ua/

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *