Brenzovics képviselőjelölt követeli a magyar nemzetíségű Kovács kizárását a KMKSZ soraiból, amiért az „megkockáztatta”, hogy induljon a parlamenti választásokon ellene ugyanabban a választókerületben

Kovács Miklós etnikai magyar szándéka, hogy harcba szálljon a választók szavazataiért a Nagyszőlős központú 73. sz. egyéni választókerületben, a TV21 Ungvár televíziós csatorna újságíróinak zaklatását, valamint a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) soraiból való azonnali kizárását vonta maga után.

Erről számol be az TV21 Ungvár kárpátaljai magyar nyelvű televíziós csatorna, melynek elnöke Brenzovics László parlamenti képviselő, és mint köztudott, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) teljes körű felügyelete alatt működik.

A TV21 Ungvár televíziós csatorna újságírói a Beregszászi járási Borzsova községbe utaztak, ahol is Kovács Miklós parlamenti képviselő jelölt él.  Már a riport felvezetőjében Kovács urat „technikai jelöltnek” nevezik, azaz, olyan jelöltnek, akinek esélye sincs a győzelemre. Ezenkívül, a TV21 Ungvár csatorna újságíróival folytatott beszélgetés provokatív kérdéseket is tartalmazott, a riport végén pedig titokban filmezték le a képviselő jelölt lakóházát

Mindezek ellenére Kovács Miklós hajlandó volt interjút adni az újságíróknak, amely során elmondta, hogy jelenleg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség tagja. Családja és barátai ösztökélésére hozta meg döntését arról, hogy kipróbálja képességeit és jelölteti magát a Legfelsőbb Tanácsba. Azonban, a riportban elhangzottak szerint, a KMKSZ vezetősége, melynek elnöke Brenzovics László parlamenti képviselőjelölt, úgy véli, hogy Kovács Miklós megsértette a szövetség alapszabályzatát, amely azonnali kizárását jelenti a szövetség soraiból.

– Számunka a legfontosabb Kárpátalja –, ilyen szlogennel indul a választásokon Brenzovics László a Petro Porosenko Blokk jelenlegi képviselője és a KMKSZ elnöke, aki minden választás előtti beszédében azt hangoztatja, hogy minden egyes kárpátaljai magyar jogaiért és szabadságáért küzd. Azonban úgy tűnik, nem is minden egyes magyarért küzd. Legalábbis, olyan magyarért nem, aki azért a székért szállt harcba, amelyet Brencovics úr készül elfoglalni.

https://www.facebook.com/1981235361932919/videos/2374530169535922/?v=2374530169535922 A napokban, mellesleg, Brenzovics László a kárpátaljai magyarság parlamenti képviselőjelöltje megállapodást írt alá O.Sz, Puskin Orosz Kulturális Szövetség  bereg-vidéki oroszpárti civil szervezetével, amely egykor az Ukrán Kommunista Párttal működött együtt, valamint ukrán, orosz és magyar nyelven megjelenő Kárpáti Panoráma (Karpatszka Panorama) című lapot ad ki.

You may also like...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *